Tassulin ja Ilveksen matka ryysyistä rikkauksiin

5.5.2022

Kaksi punaruskeavalkoista kissaa puskevat toisiaan

Tassuli ja Ilves elivät tuhansien muiden lajitovereidensa tavoin suomalaisessa kissapopulaatiossa. Kaksikolla kävi kuitenkin mäihä, kun ne pääsivät eläinsuojelijoiden huomaan ja saivat kokea, miltä tuntuu rakastaa ja tulla rakastetuksi.

Kuva: Kaakkois-Suomen eläinsuojeluyhdistyksen sijaiskoti


Iso-Tassu (tuttavallisemmin Tassuli) ja Ilves ovat parhaat ystävykset. Entisessä elämässään pojat elivät isossa kissapopulaatiossa. Kissoja oli kymmeniä ja ne elivät todella ala-arvoisissa oloissa. Ruokana oli usein koirien huonolaatuista kuivaruokaa. Joskus heitä oikein ”hemmoteltiin” ja kissat saivat jopa kaurapuuroa. 

Tassuli ja Ilves näkivät ympärillään kauheuksia, mutta ei mennä nyt siihen. Jos jotain hyvää haluaa heidän silloisesta elämästään etsimällä etsiä, niin heidän asumuksenaan toiminut jonkin sortin huoltorakennus oli sentään talvella lämmin.

Tästä on kuljettu pitkä tie. On hoidettu fyysisiä ja psyykkisiä ongelmia. On oltu pitkäjänteisiä, annettu aikaa ja hoivaa. Heitä on rakastettu ensimmäisen kerran ikinä, ja paljon!!! Ensimmäisen kerran ikinä he rakastavat ihmistä. Se rakkaus on paras palkinto mitä voi saada. Siksi onkin ihanaa ja kamalaa, kun Tassuli ja Ilves muuttavat tänään ikiomaan loppuelämän kotiin.


Tassulilla ja Ilveksellä kävi mäihä. Ne pääsivät ala-arvoisista elinoloista jäsenyhdistyksemme Kaakkois-Suomen eläinsuojeluyhdistyksen sijaiskotiin, jossa niiden fyysiset ja henkiset haavat hoidettiin kuntoon ja niille etsittiin oma uusi loppuelämän koti. 

Sijaiskodit ovat merkittävä osa eläinsuojeluyhdistystoimintaa. Ne ovat aivan tavallisia eläinrakkaita kotitalouksia, jotka ottavat eläinsuojeluyhdistyksille tulevia kodittomia eläimiä hoitoonsa ja auttavat niitä sopeutumaan lemmikkieläimen elämään tavanomaisessa kotiympäristössä ennen uuteen loppuelämän kotiin sijoittamista.

Kiitos kaikille eläinsuojeluyhdistyksille ja sijaiskodeille arvokkaasta vapaaehtoistyöstä. Ilman vapaaehtoisten eläinsuojelijoiden pyyteetöntä ja korvaamatonta panosta monen kissakriisin keskelle syntyvän kissan kohtalo olisi astetta karumpi. Vapaaehtoisten eläinsuojelijoiden tekemän eläinsuojelutyön ansiosta Tassuli ja Ilves saivat mahdollisuuden elää ja viettää ansaitsemiaan kissanpäiviä.

Tassulin ja Ilveksen tarina julkaistiin alun perin 26.2.2022 Instagramissa.

Tutustu KASEYn toimintaan

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Sijaiskodeissa löytöeläimet saavat hyvää hoitoa

Löytöeläinten ja kodittomien eläinten määrä on saatu tiedotuksella ja eläinsuojelutoiminnalla jyrkkään laskuun, mutta…

Lue lisää

Löytöeläimet

Löytöeläimet, erityisesti kodittomat kissat, ovat Suomessa iso eläinsuojeluongelma. Suomessa jää vuosittain kodittomaksi arviolta…

Lue lisää

Arvostuksen puute on tehnyt kissojen tilanteesta kestämättömän – SEY kampanjoi Eläinten viikolla kissojen puolesta

Kissan heikko arvostus Suomessa näkyy hylättyjen ja populaatiokissojen suurena määränä, SEYlle saapuvina eläinsuojeluilmoituksina…

Lue lisää

Lahjoita

Eläinystävällinen maailma on joka päivä askeleen lähempänä. Sinun lahjoituksesi ansiosta yhä useampi koditon…

Lue lisää
Jaa sivu
Skip to content