Kärpäsenmunia kuhiseva siili parantui

26.7.2023

Kärpäsenmunia kuhiseva siili parantui ja pääsi takaisin luontoon – Kiitos Seinäjoen seudun eläinsuojeluyhdistyksen neuvokkaan toiminnan.


Viime kesänä Seinäjoen seudun eläinsuojeluyhdistyksen hoitoon saapui aikuinen siili. Siilillä ei ollut kaikki kunnossa: sen silmät ja koko vartalo olivat täynnä kärpäsen munia. Korvat kuhisivat kärpäsentoukkia. Seinäjoen seudun eläinsuojeluyhdistyksen Anu Köykkä sai onneksi siilin puhdistettua kärpäsenmunista ja -toukista. Kuntoutukseen vaadittiin myös ruiskuruokintaa, sillä aluksi ruoka ei maittanut siilille. 

– Onneksi viikon ruiskuruokinnan jälkeen siilineiti alkoi syödä itse ja oli vapautuskunnossa parissa viikossa. Aina kannattaa siis yrittää ja aina on toivoa, Köykkä iloitsee.


Kesä on pulassa olevien luonnoneläinten sesonkiaikaa. Kuka tahansa voi törmätä avun tarpeessa olevaan eläimeen missä tahansa.

Seinäjoen seudun eläinsuojeluyhdistyksen osaavien eläinsuojelijoiden ansiosta tämä siili virkosi ja pääsi takaisin luontoon. Siili palautettiin lähelle sen löytöpaikkaa, ja sen selviämisennuste on hyvä. 

Ilman vapaaehtoisten eläinsuojelijoiden panosta moni hädässä oleva luonnoneläin jäisi vaille tarvitsemaansa apua. Kiitos Seinäjoen seudun eläinsuojeluyhdistykselle ja kaikille luonnoneläinten parissa työskenteleville vapaaehtoisillemme.

Tutustu SSESYn toimintaan

Sinua saattaa kiinnostaa myös

SEYn vuositilastot julki: SEY neuvoi kansalaisia eläinsuojeluongelmissa yli 40 000 kertaa vuonna 2020 –Ilmoitukset eläinten väkivaltaisesta kohtelusta lisääntyneet selvästi

SEY Suomen eläinsuojelun vapaaehtoiset eläinsuojeluneuvojat ja jäsenyhdistykset auttoivat koronavuonna 2020 tuhansia eläimiä ja…

Lue lisää

Luonnoneläin tarvitsee apuasi

Kun luonnoneläin kärsii ihmisen toiminnan takia, ihmisellä on velvollisuus auttaa. Eläinsuojelulaki velvoittaa, että…

Lue lisää

Luonnoneläin hädässä

Loukkaantuneiden luonnonvaraisten eläinten auttaminen on kansalaisvelvollisuus. Tältä sivulta löydät toimintaohjeita hädässä olevan luonnoneläimen…

Lue lisää

Lahjoita

Eläinystävällinen maailma on joka päivä askeleen lähempänä. Sinun lahjoituksesi ansiosta yhä useampi koditon…

Lue lisää
Jaa sivu
Skip to content