Luonnonvaraisten eläinten hoitajille määrättyä ilmoitusmaksua kohtuullistetaan

9.2.2024

SEYn huoli kuultiin: Aluehallintovirastot lupaavat maltillistaa vapaaehtoisille luonnonvaraisten eläinten hoitajille määrättyä ilmoitusmaksua.

Luonnonvaraisten eläinten hoito muuttui vuoden alussa ilmoituksenvaraiseksi. Tammikuussa selvisi, että luonnonvaraisia eläimiä hoitavien tahojen tulee maksaa ilmoituksen käsittelystä 620 euron maksu.

SEY Suomen eläinsuojelulle ja vapaaehtoisille luonnonvaraisten eläinten hoitajille maksu ja sen suuruus tulivat yllätyksenä. Maksu on huomattavasti isompi kuin muut lain myötä voimaan tulleet ilmoitusmaksut.

MTV Uutisten mukaan aluehallintovirastot tulevat kohtuullistamaan maksua. Ilmoituksen käsittelyn hinta tulee olemaan vain murto-osa nykyisin voimassa olevasta maksusta. MTV Uutisten mukaan muutos saatetaan viedä valtioneuvostoon jo ensi viikolla. Maksun todellinen suuruus selvinnee myöhemmin.

– Tämä on meille ja kaikille luonnonvaraisia hoitaville tahoille iso helpotus. Vapaaehtoiset luonnonvaraisia eläimiä hoitavat henkilöt tekevät työtä omalla kustannuksellaan ja ajallaan, ja he olisivat joutuneet tässä ison summan maksumiehiksi, sanoo SEY Suomen eläinsuojelun toiminnanjohtaja, eläinlääkäri Kati White.

White huomauttaa, ettei maksusta ja sen suuruudesta keskusteltu lainkaan, kun lakia valmisteltiin.

– Yli 600 euron maksu olisi ollut kohtuuton. Pahimmillaan tällainen maksu olisi voinut johtaa siihen, että lukuisat luonnonvaraisia eläimiä hoitavat henkilöt olisivat joutuneet lopettamaan eläinten hoitamisen, ja käytännössä eläimet olisivat jääneet hoitamatta. On hienoa, että tilannetta tarkastellaan nyt uudelleen ja maksua tullaan pienentämään huomattavasti.

➡ Lue lisää aiheesta MTVn Uutisista

📷 Anna-Liisa Pirhonen/SEY

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Luonnonvaraisten eläinten hoitajille mojova maksu – SEY Suomen eläinsuojelun mielestä 620 euron maksu eläinten auttamisesta on vapaaehtoisille kohtuuton

TIEDOTE 6.2.2024 Luonnonvaraisten eläinten hoitaminen on pitkälti vapaaehtoistoimijoiden varassa. Nyt hoitoverkosto uhkaa romuttua…

Lue lisää

Laki velvoittaa auttamaan hädässä olevaa luonnoneläintä– auttamistoimiin ei silti pidä ryhtyä omin päin

Kesällä luonnossa liikkuvat ihmiset kohtaavat orvolta vaikuttavia luonnoneläinten poikasia ja toisinaan myös loukkaantuneita…

Lue lisää
Jaa sivu
Skip to content