Presidentti Sauli Niinistö ja tohtori Jenni Haukio jatkavat SEYn suojelijoina

17.5.2024

TIEDOTE 17.5.2024

Presidentti Sauli Niinistö ja hänen puolisonsa tohtori Jenni Haukio ovat lupautuneet jatkamaan SEY Suomen eläinsuojelun pysyvinä suojelijoina. Presidentti Niinistön toimikausi tasavallan presidenttinä päättyi 1. maaliskuuta.

– On suuri kunnia saada kutsua presidentti Niinistöä ja tohtori Haukiota SEYn pysyviksi suojelijoiksi. Jatkamalla Suomen suurimman eläinsuojelujärjestön suojelijoina tasavallan presidenttikauden jälkeenkin he antavat selvän merkin siitä, että eläinten hyvinvointi on merkittävä yhteiskunnallinen teema. Lisäksi on sydäntä lämmittävää huomata taas kerran, miten eläimillä on presidenttiparille henkilökohtaisesti suuri merkitys. Presidenttiparin tuki on korvaamattoman tärkeä työllemme eläinten puolesta ja sitä kautta kaikille eläimille, sanoo SEYn liittohallituksen puheenjohtaja Helinä Ylisirniö.

SEYn ja tasavallan presidentin yhteistyöllä on pitkät perinteet. Vuodesta 1975 lähtien Suomen tasavallan presidentti on toiminut SEYn suojelijana edellisen suojelijan nukuttua pois.

Perinteen aloitti tasavallan presidentti Urho Kekkonen, ja tasavallan presidentti Mauno Koivisto jatkoi Kekkosen aloittamaa perinnettä astuttuaan virkaansa vuonna 1982. Presidentti Mauno Koivisto toimi SEYn suojelijana aina kuolemaansa saakka vuoteen 2017. Tämän jälkeen tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja tohtori Jenni Haukio lupautuivat SEYn suojelijoiksi.

– Pidämme presidentti Niinistön ja tohtori Haukion päätöstä jatkaa SEYn pysyvinä suojelijoina arvostuksen osoituksena niin eläimille kuin koko eläinsuojelukentälle, eli niille tuhansille vapaaehtoisille, jotka ovat omistaneet aikaansa eläinten auttamiselle. Kiitämme lämpimästi niin eläinten ja kuin kaikkien eläinten auttajien puolesta, sanoo Helinä Ylisirniö.

Haastattelut

Helinä Ylisirniö
liittohallituksen puheenjohtaja
p. 040 768 3888
helinay@sanamaakari.fi

Kati White
toiminnanjohtaja
p. 050 371 2740
kati.white@sey.fi

Sinua saattaa kiinnostaa myös

SEYn vuositilastot julki: SEY neuvoi kansalaisia eläinsuojeluongelmissa yli 40 000 kertaa vuonna 2020 –Ilmoitukset eläinten väkivaltaisesta kohtelusta lisääntyneet selvästi

SEY Suomen eläinsuojelun vapaaehtoiset eläinsuojeluneuvojat ja jäsenyhdistykset auttoivat koronavuonna 2020 tuhansia eläimiä ja…

Lue lisää

Lemmikkieläinten määrä löytöeläintaloissa laskenut – apua tarvitsevien kissojen määrä silti kasvussa

SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liiton toteuttaman tuoreen tutkimuksen mukaan löytöeläinten eli kadonneiden ja hylättyjen lemmikkieläinten määrä kunnallisissa löytöeläintaloissa on laskenut verrattuna yhdentoista vuoden takaisin lukuihin. Myös entistä suurempi osa eläimistä päätyy takaisin alkuperäiselle omistajalleen.

Lue lisää

Eläinsuojeluilmoitusten määrä jatkaa kasvuaan – Koronakanit työllistävät nyt eläinsuojelutoimijoita

TIEDOTE 8.6.2022 SEY Suomen eläinsuojelun vapaaehtoiset toimijat auttoivat viime vuonna tuhansia hädässä olevia…

Lue lisää
Jaa sivu
Skip to content