SEY julkaisi maksuttoman oppaan hevosharrastajille – tavoitteena edistää ratsuhevosten hyvinvointia

18.2.2020

TIEDOTE 18.2.2020                                 

SEY Suomen eläinsuojelu on julkaissut maksuttoman Harrastuskaverina hevonen -oppaan. Oppaan tarkoituksena on antaa ratsastusharrastajalle perustietoa hevosen hyvinvoinnin edellytyksistä. Opas on suunnattu erityisesti ratsastuskoulun oppilaille, hevosenomistajille, hevosten hoitajille ja ratsastuksenopettajille, mutta jokainen hevosista kiinnostunut voi löytää oppaasta hyödyllistä tietoa.


– Oppaassa keskitymme siihen, miten ratsastusta voi harrastaa ja pitää samalla huolta hevosen hyvinvoinnista. Hevonen tulee nähdä harrastuskaverina, ei harrastusvälineenä, ja sitä täytyy kohdella sen mukaisesti. Ratsastajalla, oli kyse sitten ratsastuskoulun oppilaasta, hevosen omistajasta tai hoitajasta, on vastuu siitä, minkälaista toimintaa hän hyväksyy ja miten hän itse toimii. Ratsastuksenopettajalla taas on tärkeä rooli siinä, minkälaista hevosten kohtelun kulttuuria hän vie eteenpäin, sanoo SEYn toiminnanjohtaja, eläinlääkäri Kati Pulli.

– Erityisesti aikuisten ratsastajien määrä on moninkertaistunut tällä vuosituhannella. Samaan aikaan eläinten hyvinvointikysymykset kiinnostavat yhä useampia. Aktiivisilla ja asiaan perehtyneillä hevosharrastajilla on hyvät mahdollisuudet vaikuttaa hevosten kohteluun ja pito-olosuhteisiin, Pulli sanoo.

Harrastuskaverina hevonen -oppaan on kirjoittanut ratsastuksenohjaaja ja hevostenkouluttaja Anna Kilpeläinen. Hän on perehtynyt erityisesti hevosten käyttäytymiseen, oppimiseen ja hyvinvointiin. Kilpeläinen on työskennellyt 30 vuoden ajan ratsastuksenopettajana. Hän luennoi ja kouluttaa hevosalan harrastajia ja ammattilaisia ympäri Suomen. Lisäksi hän toimii hevostalouden ammattiopintojen opettajana.

Opas verkossa:
https://online.flowpaper.com/76e80712/seyharrastuskaverinahevonenweb/#page=1

Opasta voi tilata SEYn verkkosivuilla http://sey.fi/tilaa-oppaita/

Lisätietoa:

Kati Pulli
SEYn toiminnanjohtaja
GSM 050 371 2740
kati.pulli@sey.fi

Jaa sivu
Skip to content