Tilaa Eläinten viikon 2024 vihkosia ja julisteita

Eläinten viikkoa vietetään 4.–10.10.

Tänä vuonna Eläinten viikolla 4.–10.10. tutustutaan lähiluonnon eläimiin. Aineisto auttaa pohtimaan, millaisia eläimiä lähiluonnon eläimet ovat, mistä niiden hyvinvointi koostuu ja miten niitä kohdellaan hyvin. Oppimateriaali sopii käytettäväksi ympäri vuoden, myös Eläinten viikon ulkopuolella. 

Olemme tuottaneet kaksi erillistä maksutonta oppimateriaalia. Ystävämme luonnossa -opas on suunnattu alakouluikäisille ja Eläimet lähelläsi -opas varhaiskasvatukseen. Aineisto soveltuu perusopetuksen lisäksi muun muassa luonto- ja eläinkerhotoimintaan. Tänä vuonna aineistoa täydentää myös digimateriaali, johon voi tutustua täällä.  

Molemmat oppaat sekä digimateriaali ovat saatavana sekä suomen- että ruotsinkielisenä. Osana materiaalia toimii myös Luonto on kotimme -juliste, jonka toinen puoli on suomen- ja toinen ruotsinkielinen. Julisteita voi tilata muutaman opetusryhmää kohden.

Eläinten viikon aamunavauksen kouluille löydät osoitteesta sey.fi/lisaa-lahiluonnon-elaimista/ystavamme-luonnossa-aamunavaus.


Ystävämme luonnossa -vihkonen alakouluikäisille

Ystävämme luonnossa -vihkonen soveltuu erityisesti alakouluikäisille lapsille. Ihastuttava kuvitus, tekstilaatikot ja erilaiset tehtävät täydentävät leipätekstiä ja innostavat oppimaan.

Tutustu Ystävämme luonnossa -vihkoseen suomeksi (pdf)
Tutustu Våra vänner i naturen -vihkoseen ruotsiksi (pdf)

Eläimet lähelläsi -vihkonen varhaiskasvatukseen

Pinnan alla -vihkonen soveltuu erityisesti varhaiskasvatusikäisille lapsille. Monipuolinen kuvitus ja ikäryhmälle sopivat tehtävät saattelevat lähiluonnon eläinten äärelle.

Tutustu Eläimet lähelläsi -vihkoseen suomeksi (pdf)
Tutustu Djuren nära dig -vihkoseen ruotsiksi (pdf)


Eläinten viikon juliste

Luonto on kotimme -juliste auttaa pohtimaan, millaisia eläimiä lähiluonnosta löytyy, ja miten ne voi kohdata eri vuodenaikoina. Juliste on kokoa A2, ja sen toinen puoli on suomeksi ja toinen ruotsiksi.

Tutustu Eläinten viikon julisteeseen suomeksi ja ruotsiksi (pdf)


Tilaa maksuttomat materiaalit

Lähetämme tilauksen postipakettina. Jos koulullanne tai organisaatiollanne ei ole Postin kanssa sopimusta paketin tuonnista, paketti tulee noutaa Postin ilmoittamasta noutopisteestä.

Jos kouluunne tai organisaatioonne halutaan tehdä useampi tilaus, pyrittehän tekemään yhteistilauksen.

Teethän tilauksen ajoissa. Postitusresurssimme ovat rajalliset, ja kuljetuksessa voi kestää kiireaikoina jopa useita viikkoja.

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Eläinten viikko

Eläinten viikolla nostamme yhteiskunnalliseen keskusteluun vaihtuvan ajankohtaisen eläinsuojeluteeman. Tuotamme ajankohtaisesta teemasta materiaalia lapsille,…

Lue lisää

Opetussuunnitelmiin eläinten oikeuksia ja eläinetiikkaa

Työmme on tuottanut tulosta! Lähitulevaisuudessa jokaisen Suomessa asuvan lapsen oppipolulla tullaan pohtimaan eläinten…

Lue lisää

Päivätyökeräys eläinten hyväksi

Päivätyökeräys eli taksvärkki tuo hauskaa piristystä kouluvuoteen. Samalla päivätyö antaa tilaisuuden tutustua työelämään…

Lue lisää
Jaa sivu
Skip to content