Ihanan kamalat, kamalan ihanat eläimet

Tänä vuonna Eläinten viikolla tutustutaan kamalan ihaniin eläimiin ja niiden meissä herättämiin tunteisiin. Testaa, mikä eläin sinä olet ja osallistu kamalan ihanaan tunteiden kesytyskouluun.

Valkoposkihanhi, jolla puhekupla: "Testaa, mikä ihanan kamala eläin olet!"

Oletko perhekeskeinen vai itseksesi viihtyvä? Rakastatko järjestystä, vai saatko iloa muuttuvista asioista?

Testaa, mikä kamalan ihana eläin olet.

Testaa, mikä kamalan ihana eläin olet

Kamalan ihana tunteiden kesytyskoulu

Eläimet herättävät meissä monenlaisia tunteita. Todennäköisesti tunteet vaihtelevat paljon riippuen siitä, näykkiikö meitä rakas lemmikkikissa vai paarma. Mistä ikävät tunteet kumpuavat ja miten niitä voisi käsitellä? Pelkäämmekö susia sen takia, että ne ovat vaarallisia ihmiselle, vai siksi, että susi söi Punahilkan mummon? Tervetuloa kamalan ihanaan tunteiden kesytyskouluun!

Kamalan ihanat kirjoitukset

Vihaammeko kaikkia eläimiä?

Meillä on syytä tarkastella suhdettamme koskien jokaista toislajista eläinlajia ja eläinyksilöä. Erilaiset ajatusvinoumat ohjaavat eläimiä koskevaa ajatteluamme. Useat näistä vinoumista ovat sellaisia, että ne ylläpitävät rakenteellista spesismiä, eli lajiin perustuvaa sortoa, kirjoittaa SEYn luonnonvaraishankkeen koordinaattori Sonja Blom.

Lue koko kirjoitus

Kohti positiivista eläinsuhdetta

Eläimet herättävät meissä monenlaisia tunteita. Minkälaisia nämä tunteet ovat, riippuu muun muassa omista kokemuksistamme, ympäröivästä kulttuuristamme, saamastamme tiedosta tai epätiedosta sekä kyseessä olevasta eläinlajista ja yksilöstä. Tunteemme ja asenteemme vaikuttavat paljon siihen, miten kohtelemme eläimiä käytännössä, kirjoittaa SEYn toiminnanjohtaja ja eläinlääkäri Kati White.

Lue koko kirjoitus

Ystävä, ei vihollinen

Halloween on aivan kulman takana. Se tuo mukanaan pelottavimmat kuviteltavissa olevat olennot vampyyreistä noitiin – ja hurjiin hämähäkkeihin. Hämähäkit herättävät ihmisissä usein voimakasta pelkoa ja inhoa. Sitä, miksi ne herättävät meissä niin vahvoja negatiivisia tunteita, ei tällä hetkellä kuitenkaan tarkkaan tiedetä, kirjoittaa SEYn Art Director Sari Toivola.

Lue koko kirjoitus

Auta eläimiä lahjoituksellasi

Jokainen apua tarvitseva eläin ansaitsee tulla autetuksi

Skip to content