Tilaa Eläinten viikon 2022 vihkosia ja julisteita

Eläinten viikkoa vietetään 4.–10.10.

Tänä vuonna Eläinten viikolla tutustutaan jännittäviin eläimiin, jotka saattavat kohdatessa herättää ihmisessä negatiiviseksi koettuja tunteita. Aineisto auttaa pohtimaan, mistä tunteet kumpuavat ja miten niitä voi käsitellä. Entä miten eläin kokee kohtaamistilanteen ihmisen kanssa?

Olemme tällä kertaa tuottaneet kaksi erillistä maksutonta oppimateriaalia. Jännittäviä eläimiä -opas on suunnattu alakouluikäisille ja soveltuu käytettäväksi esimerkiksi biologian, ympäristöopin, äidinkielen, uskonnon, elämänkatsomustiedon, yhteiskuntaopin ja kuvataiteen tunneilla. Kiehtovia eläimiä -opas on suunnattu erityisesti varhaiskasvatusikäisille.

Molemmat vihkoset ovat saatavana sekä suomen- että ruotsinkielisenä. Osana materiaalia toimii myös Kamalan ihania eläimiä -juliste. Aineisto soveltuu perusopetuksen lisäksi muun muassa luonto- ja eläinkerhotoimintaan.

Oppimisen tukena toimivat tunnetaitokortit, jotka voi tulostaa itse osoitteessa sey.fi/tunnetaitokortit.

Eläinten viikon aamunavauksen kouluille löydät osoitteesta sey.fi/elainten-viikon-aamunavaus.


Eläinten viikon koululaisoppaan kansi. Kannessa on kameraan katsovan supikoiran kuva ja teksti "Jännittäviä eläimiä. Eläinten viikon opas lapsille"

Jännittäviä eläimiä -vihkonen alakouluikäisille

Jännittäviä eläimiä -vihkonen soveltuu erityisesti alakouluikäisille lapsille. Ihastuttava kuvitus, tekstilaatikot ja erilaiset tehtävät täydentävät leipätekstiä ja innostavat oppimaan.

Tutustu Jännittäviä eläimiä -vihkoseen suomeksi (pdf)
Tutustu Spännande djur -vihkoseen ruotsiksi (pdf)

Eläinten viikon varhaisopetusoppaan kansi, jonka kuvassa on supikoiraemo pentunsa kanssa.

Kiehtovia eläimiä -vihkonen varhaiskasvatukseen

Kiehtovia eläimiä -vihkonen soveltuu erityisesti varhaiskasvatusikäisille lapsille. Mukaansa tempaava tarina, monipuolinen kuvitus ja ikäryhmälle sopivat tehtävät saattelevat tunnetaitojen äärelle.

Tutustu Kiehtovia eläimiä -vihkoseen suomeksi (pdf)
Tutustu Fascinerande djur -vihkoseen ruotsiksi (pdf)


Eläinten viikon juliste, jossa on maalatun metsämaiseman lomassa monia jännittäviä eläimiä, kuten supikoira, rotta, valkoposkihanhi, orava, hämähäkki ja käärme.

Eläinten viikon juliste

Kamalan ihania eläimiä/Förfärligt härliga djur -juliste auttaa tunnistamaan eläinten herättämiä tunteita. Molemmissa Eläinten viikon vihkosissa on julisteeseen liittyviä pohtimistehtäviä. Juliste on kokoa A4, ja sen toinen puoli on suomeksi ja toinen ruotsiksi.

Tutustu Eläinten viikon julisteeseen suomeksi ja ruotsiksi (pdf)


Eläinsuojelu ja eläinten oikeudet opetuksessa -oppaan kansikuva

Eläinsuojelu ja eläinten oikeudet opetuksessa

Opas tarjoaa opettajalle tietoa ja vinkkejä perusopetuksen tueksi.

Tutustu Eläinsuojelu ja Eläinten oikeudet opetuksessa -oppaaseen


Tilaa maksuttomat materiaalit

Lähetämme tilauksen postipakettina. Jos koulullanne tai organisaatiollanne ei ole Postin kanssa sopimusta paketin tuonnista, paketti tulee noutaa Postin ilmoittamasta noutopisteestä.

Jos kouluunne tai organisaatioonne halutaan tehdä useampi tilaus, pyrittehän tekemään yhteistilauksen.

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Eläinten viikko

Eläinten viikolla nostamme yhteiskunnalliseen keskusteluun vaihtuvan ajankohtaisen eläinsuojeluteeman. Tuotamme ajankohtaisesta teemasta materiaalia lapsille,…

Lue lisää

Opetussuunnitelmiin eläinten oikeuksia ja eläinetiikkaa

Työmme on tuottanut tulosta! Lähitulevaisuudessa jokaisen Suomessa asuvan lapsen oppipolulla tullaan pohtimaan eläinten…

Lue lisää

Päivätyökeräys eläinten hyväksi

Päivätyökeräys eli taksvärkki tuo hauskaa piristystä kouluvuoteen. Samalla päivätyö antaa tilaisuuden tutustua työelämään…

Lue lisää
Jaa sivu
Skip to content