Kyvykkäät kalat kiinnostivat Eläinten viikolla

9.11.2023

SEY nosti Eläinten viikolla keskusteluun kalat ja kalojen moninaiset kyvyt. Kalat leimataan helposti yhdeksi ryhmäksi, vaikka kalat ovat vähintään yhtä moninainen ryhmä eläimiä kuin nisäkkäätkin. Kaloilla on myös huomattava määrä poikkeavia kykyjä ja sellaisia ominaisuuksia, joita ihminen ei usein osaa ajatellakaan.

Etenkin SEYn tuottama, Eläinten viikolla julkaistu Päiväni lahnana -peli herätti ihastusta ja innostusta. Peliä pelattiin yli 12 000 kertaa. Interaktiivisessa pelissä pelaaja yrittää pitää valinnoillaan lahnan hengissä päivän ajan. Pinnan alle sukeltamalla pelaaja tutustuu samalla lahnan sielunelämään. 

– Paremman ymmärryksen kautta myös empatia kaloja kohtaan toivottavasti lisääntyy, ja parhaimmillaan se johtaa kalojen parempaan kohteluun, sanoo SEYn toiminnanjohtaja, eläinlääkäri Kati White.

Pelin lisäksi SEYn maksuttomien, lapsille ja nuorille suunnattujen oppimateriaalien vankka suosio jatkui. Alakouluikäisille lapsille suunnattua Kyvykäs eväkäs -opasta ja varhaiskasvatusikäisille suunnattua Pinnan alla -opasta tilattiin Eläinten viikolla yhteensä yli 160 000 kappaletta. Käytännössä oppaat tavoittavat vuosittain suuren osan maamme alakoulu- ja varhaiskasvatusikäisistä lapsista.

Eläinten viikko rantautui kuluvana vuonna ensimmäistä kertaa myös TikTokiin. Samalla kalojen kyvyistä ja ominaisuuksista pääsi oppimaan yhä moninaisempi ja aiempaa suurempi joukko eri-ikäisiä ihmisiä. 

Kalojen moninaisiin kykyihin pääsee tutustumaan myös jatkossa. Päiväni lahnana -peliä voi pelata osoitteessa https://sey.fi/kyvykasevakas/.

Eläinten viikon oppimateriaaleja voi tilata ympäri vuoden osoitteessa https://sey.fi/tilaa-oppaita/tilaa-elainten-viikon-2023-vihkosia-ja-julisteita/

Eläinten viikkoa on vietetty Suomessa SEYn aloitteesta jo vuodesta 1959 lähtien. Eläinten viikon aloittaa kansainvälinen Eläinten päivä, jota juhlitaan vuosittain 4.10.

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Eläinten viikko kiinnostaa kouluissa ja varhaiskasvatuksessa: SEYn tuottamia Eläinten viikon materiaaleja tilattu jo yli 120 000 kappaletta

TIEDOTE 12.9.2023 SEY Suomen eläinsuojelu nostaa Eläinten viikolla 4.–10.10. yhteiskunnalliseen keskusteluun vaihtuvan ajankohtaisen…

Lue lisää

Eläinten viikolla tutustutaan kyvykkääseen eväkkääseen

TIEDOTE 2.10.2023 Tänä vuonna Eläinten viikolla 4.–10.10. sukelletaan pinnan alle kalojen maailmaan. Kalateeman…

Lue lisää

Eläinten viikko

Eläinten viikolla nostamme yhteiskunnalliseen keskusteluun vaihtuvan ajankohtaisen eläinsuojeluteeman. Tuotamme ajankohtaisesta teemasta materiaalia lapsille,…

Lue lisää

Eväkkäiden ihmeelliset kyvyt

Kalat ovat moninainen joukko. Ne eivät ole sen yhtenäisempi eläinryhmä kuin ”nisäkkäät”. Silti…

Lue lisää
Jaa sivu
Skip to content